BEES 2.0

This group is here to discuss all matters pertaining to the BEES upgrade project.

Fotbollskläder Hamburg SV klättrade på sin tidskända plats i Bu

Billiga Fotbollströjor Hamburg SV klättrade på sin tidskända plats i Bundesliga igen efter att ha slagit andra tierna Karlsruhe 2-1 - och 3-2 i aggregat - efter stunder av extraordinärt sen drama i det andra benet av deras play-off på måndagen. De tre gånger tyska mästarna är den enda klubben som aldrig har förvandlats sedan Bundesliga skapades 1963 men de var 1-0 ner och på väg ut med 90 minuter spelade på Karlsruhe. Deras stridiga resa stöd fruktade det värsta tills den chilenska internationella Marcelo Díaz krullade hem en sista minuten frispark för att ta slipset i extra tid. Därefter, med en straffskydda och fyra minuter av den extra perioden Fotbollskläder som återstår, gjorde Nicolai Müller för Hamburg, vilket gjorde att Karlsruhe skulle behöva göra två poäng för att vinna kampanj. Slutligen garanterade Hamburgs målvakt René Adler segern genom att rädda en Rouwen Hennings straff, utdelad för handboll, två minuter i stopptiden. Det sena dramaet gjorde det möjligt för de tidigare europeiska mästarna att behålla sin stolta rekord efter en annan dum årstid. Ingen gav upp, sa Müller, vars insats säkrade segern. Vi gjorde det. Vi är fortfarande i Bundesliga. Vi transporterade mycket bagage hela säsongen och det känns bra att Fotbollskläder lossa det hela om några sekunder nu. Adler sa: Jag känner att jag åldras tre år ikväll. Det är otroligt vad vi gjorde under de senaste sex veckorna. En triumf av laganda. Det var en galen match och allt kunde ha hänt i en match så här. Jag tänkte redan i slutet av regleringstiden att vi skulle hamna i andra divisionen men tog mig själv och sa: Stopp, nej det kommer inte att hända. Reinhold Yabo hade tagit dem till randen genom att volleyera Karlsruhe framåt i Billiga Fotbollströjor 78: e minuten. Hamburg, 16: e i Bundesliga i 18-talet, de senaste två säsongerna, behövde också en avstegs-play-off för att stanna upp förra säsongen tack vare ett borta mål i en 1-1-runda på Greuther Fuerth i det andra laget av play-offen efter ett goalless första ben i Hamburg. Paderborn och Freiburg blev förskjutna till andra divisionen i slutet av säsongen förra veckan medan Ingolstadt och SV Darmstadt 98 fick kampanj till Bundesliga.